Welke lippenstift past het beste bij mij?

Wij van MAC make-up proberen jou hierbij te helpen. Als je gaat winkelen of online gaat shoppen kan het lastig zijn om de juiste kleur lipstick te vinden. Hoe weet je nu welke kleur het beste bij jou past? Het belangrijkste is dat je een kleur kiest die goed bij je huid past. De juiste kleur kan je ogen doen glinsteren, of je gezicht beter naar voren laten komen. En dat allemaal met een eenvoudige lipstick.

Bepaal als eerste je huidskleur: licht, donker koel, licht warm of donker warm. Daarnaast is het belangrijk om te zien wat voor kleur de ondertone van je huid is. Is deze cool roze of warm geelachtig? Je kunt dit voor jezelf testen door bijvoorbeeld verschillende kledingstukken naast je gezicht te houden. Op deze manier zie je welke kleur je huid juist doet verhelderen.

Naast huidskleur heeft ook de kleur van je haar een grote invloed op welke lippenstift het beste bij jou past. Meer weten over lippenstift en haarkleur? Lees dan onze volgende blogs:

Welke kleuren passen het beste bij mij?

Hoe blijft lippenstift langer zitten?
We kennen het allemaal wel. Je bent gezellig opstap of uiteten met vriendinnen en je ziet dat je lippenstift niet meer zo flashy is als toen je het had aangebracht. Ik heb een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet, zodat je lippenstift MAC lippenstift langer blijft zitten,

Tip 1
De eerste tip om je lippenstift langer te laten zitten is door een primer te gebruiken. Een primer haalt de oneffenheden weg en laat je lippen hydrateren. Niks vervelender namelijk dan lippenstift aanbrengen terwijl je hele droge lippen hebt. De primer voor je lippen zorgt voor een strakke onderlaag waar jij je MAC lipstick feilloos op aan kunt brengen. Dankzij de primer blijft je lippenstift extra lang zitten! Hierdoor hoef je het minder vaak opnieuw aan te brengen. Kortom, je hoeft minder vaak nieuwe lipsticks te bestellen. Zelf gebruik ik altijd de Primers van MACs. Deze wordt door vele make-up artists aanbevolen.

Tip 2
De tweede tip om je lipstick langer te laten zitten is vrij eenvoudig. Heb je net je lipstick aangebracht? Pak een servetje of een tissue en stop deze zachtjes tussen je lippen en hap een paar keer. Hierdoor gaat de bovenste laag lippenstift eraf. Dit is de laag die je vaak als eerst terugziet op een wijnglas of bij een kus. Door deze bovenste laag er direct af te halen voorkom je dat deze later op de dag de onderste laag meetrekt.

Tip 3
Mijn derde tip om je lipstick langer te laten zitten is door een lip potlood te gebruiken met dezelfde kleur als je lipstick. Met het lip potlood creëer je strakke lijnen en breng je een natte ondergrond aan. Hierdoor is je lipstick beter instaat om te hechten aan je lippen. Als je lipstick begint te vervagen heb je nog altijd dezelfde kleur eronder zitten dankzij het lip potlood.

Met de juiste producten van MAC Cosmetics en bovenstaande tips ben je er klaar voor om zelf aan de slag te gaan. Good luck girls!