Welke kleur oogschaduw voor blauwe ogen?

Heb jij blauwe ogen en ben je benieuwd welke kleuren oogschaduw deze blauwe kleur het beste ophalen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel lees je welke kleuren geschikt zijn voor de blauwe kijkers onder ons. Bepaalde kleuren kunnen je ogen accentueren en geven een mooi contrast. Andere kleuren gaan juist mee in de blauwe tinten, wat weer zorgt voor een mooi geheel. In principe kan elke kleur oogschaduw bij elke kleur ogen passen, mits je met een aantal factoren rekening houdt.

Welke kleur oogschaduw past bij mijn kleding?

Eén van de vragen die je jezelf moet stellen bij het uitkiezen van je oogschaduw voor blauwe ogen is welke kleding je draagt. Je zult namelijk wel een keer hebben gehoord dat paars een mooi contrast geeft bij je blauwe ogen, maar als je een rode jurk aan doet, dan zal die paarse oogschaduw niet veel goeds doen. Houd daarom bij het uitkiezen van je oogschaduw allereerst rekening met je kledingkeuze en ook hoeveel zin je hebt in make-up. Sommige dagen zul je wat rustiger aan willen doen en af en toe voel je je wilde kant naar boven komen en wil je gek en fel.

Mooie kleuren oogschaduw voor blauwe ogen

Afgezien van dat elke kleur in principe kan met elk type kleur ogen, vallen een paar kleuren in de prijzen voor blauwe ogen. Je wilt je ogen nog blauwer en zwoeler laten lijken. Voor dit resultaat kun je met de volgende kleuren werken:

  • Aarde tinten
  • Oranje, bruin of goud
  • Roest of koper
  • Lila of paars
  • Blauw (een tint donkerder dan je eigen ogen)

Deze kleuren oogschaduw passen het beste bij blauwe ogen. Door de aardetinten geef je meer de nadruk aan de kleur die zichtbaar is. Als je liever voor een kleurende oogschaduw gaat, dan zul je lila of paars eens moeten proberen. Ook deze kleur versterkt de blauwe tinten in je ogen en maken je ogen extra fel.

Koele tinten

Over het algemeen staan koele kleuren beter bij blauwe ogen dan warme kleuren, hiervoor zijn er enkele uitzonderingen zoals de drie kleuren in het bovenstaande rijtje. Dit komt omdat in de kleurencirkel blauw (koel) en oranje (warm) tegenover elkaar staan, waardoor ze een perfecte match zijn. Zo kom ik weer uit bij de kleuren koper en de aarde tinten.

Koele tinten staan daarentegen dichter bij blauwe ogen en matchen daarom goed. Lila, paars en diverse grijstinten worden voor blauwe ogen veel gebruikt. Ook blauwe oogschaduw past goed bij blauwe ogen. Het gevaar hierbij is dat je de verkeerde blauwe tint gebruikt. Let daarom op bij het kopen van je oogschaduw pallet bij de Douglas welke kleur blauw je koopt. Kies voor een blauwe tint die donkerder is dan het blauw van je eigen ogen of ga juist voor een subtiele heldere turquoise tint. 

Subtiele oogschaduw bij blauwe ogen

Voor je dagelijkse make-up routine wil je vaak niet te veel make-up en een natuurlijke uitstraling creëren. Dit kun je doen met één van de warme tinten uit het bovenstaand lijstje. Werk van lichte bruine tinten naar donker bruine tinten in je ooghoeken. Voeg enkele shimmer toe op je oogleden om de diepte in je ogen nog meer te benadrukken. Om je ogen niet te zwaar te maken, kun je op de onderste waterlijn een huidskleurige oogpotlood aanbrengen. Hierdoor krijg je direct een frisse oogopslag. Maak het af met een laag volume mascara en je kan je dag beginnen.

Gouden glitters

Om je lichte ogen te laten sparkelen, kun je je oogschaduw afmaken met een gouden glitter. Deze oogschaduw past perfect bovenop je warme oogschaduw en ook bovenop je blauwe oogschaduw kan het zorgen voor extra dimensie. Glitters kunnen net het verschil maken tussen je dagelijkse make-up en een avond look.