Welke kleur oogschaduw past het beste bij mij?

Je kan iemands ziel zien in de ogen. Daarom moet je er natuurlijk voor zorgen dat je ogen er geweldig uitzien. Hier lees je welke kleur oogschaduw het beste past bij jouw ogen. Voor oogschaduw geldt één vaste regel… tegenovergestelde kleuren trekken elkaar aan. Deze kleuren kun je terugvinden in de kleurencirkel. Zoek in de cirkel naar de complementaire kleuren van jouw ogen.

Hazel brown ogen

Bij de lichtbruine kleur ogen, ook wel hazel brown genoemd, is in de ogen een beetje groen te vinden. De combinatie van bruin en groen zorgt ervoor dat kleuren zoals metallics, dusty pink, goud en olijfgroen erg goed staan. Glimmende en lichte tinten halen de lichte kleur in je ogen naar voren.

Donkerbruine ogen

Bij je donkerbruine ogen passen alle kleuren. De bruine kleur in je ogen springen er uit met metallic kleuren en donkerblauwe tinten werken goed voor het contrast, waardoor de rode ondertoon van het bruin eruit springt. Groene oogschaduw zorgt er juist weer voor dat je een frissere blik krijgt en er wakkerder uitziet.

Blauwe ogen

Bij blauwe ogen passen oogschaduw tinten zoals lichtroze, champagne, koraal, lichtblauw en siennarood. Lichtere kleuren passen heel mooi bij de lichte ogen en warme tinten, zoals oranje en neutrale tinten, zorgen voor een romantische uitstraling. Koele kleuren doen het ook juist goed bij blauwe ogen, omdat dat ook een koele kleur van zichzelf is. Je hebt in elk geval genoeg opties met je blauwe ogen.

Groene ogen

De 2% van de totale wereldbevolking die gezegend is met groene ogen heeft van zichzelf al een frisse en opvallende blik. Hierdoor heb je geen felle kleuren nodig om je ogen extra te benadrukken. Lichte kleuren met enige glitter staan goed in combinatie met een rode en oranje tint om het oog heen. Deze combinatie zal het groen van je ogen accentueren.

Grijze ogen

Bij grijze ogen staan kleuren zoals grijs, donkerblauw, staalblauw en zwart erg goed. De lichte gloed van de ogen lenen zich perfect voor een smokey eye. Gebruik hiervoor een tint lichter dan je eigen ogen, als je je ogen donkerder wilt laten lijken. Wil je juist je ogen lichter laten lijken? Dan doe je het omgekeerde. Je gebruikt een donkerdere tint oogschaduw dan je eigen grijze kleur. Kleuren die hoogstwaarschijnlijk niet matchen bij jouw grijze ogen zijn roze en rode tinten. Deze oogschaduw kleuren laten het doen lijken alsof je ogen geïrriteerd zijn. En dat effect wil je niet bereiken met je make-up.

Oogschaduw kwasten

Welke kleur oogschaduw je ook maar wilt proberen, aanbrengen doe je met make-up kwasten. Voor je oogleden gebruik je niet zulke grote als voor je foundation, maar laat de kleine kwast toch je beste vriend zijn. En voor je beste vriend moet je goed zorgen. Maak je make-up kwasten eens in de zoveel tijd schoon. Veel vrouwen vergeten dit onderdeel in hun make-up routine. We snappen dat het verleidelijk is om de kwasten elke keer weer terug op zijn plaats te leggen voor de volgende keer, maar dit kan gevolgen hebben voor je huid. De bacteriën in de vieze kwasten kunnen zorgen voor acne, huidirritaties, uitslag en bacteriële huidinfecties. Om dit te voorkomen hoef je alleen maar je kwasten te reinigen.

Wil je de smokey eye creëren voor je grijze ogen? Dan zul je moeten werken met verschillende oogschaduw kwasten. Met één of twee kwasten breng je de kleuren aan en vervolgens blend je met een andere kwast de kleuren mooi. Hoe meer kleuren je wilt gebruiken, hoe meer kwasten je nodig zult hebben om geen vertroebelde kleuren te krijgen. Al deze kwasten hebben hun verzorging op zijn tijd nodig. Maar hoe maak je nu je oogschaduw kwasten schoon? Hiervoor zijn drie goede opties:

  1. Brush cleaner;
  2. Babyshampoo;
  3. Olijfolie of afwasmiddel.

De brush reiniger is een product dat speciaal is ontwikkeld om je make-up kwasten te wassen. Je brengt dit product op de kwast aan en vervolgens dep je het schoon met een doekje. Als je op zoek bent naar een goedkopere optie, dan is babyshampoo of afwasmiddel meer iets voor jou. Niets is zo zacht als babyshampoo en afwasmiddel is iets dat je altijd wel in huis hebt. Er zijn dus geen smoesjes meer om je kwasten nooit meer te wassen na het aanbrengen van je oogschaduw!