Welke kleur oogschaduw bij bruine ogen?

Een bijpassende make-up bij je outfit kan je look compleet maken. In het bijzonder de oogschaduw kan veel verschil uitmaken voor de uitstraling. Vraag jij je af welke kleuren oogschaduw bij bruine ogen passen en hoe jij jouw ogen het beste kunt accentueren? Blijf dan dit artikel lezen. Hier lees je een aantal handige tricks en inspiratie voor je make-up.

Welke oogmake-up moet ik gebruiken voor bruine ogen?

Vrouwen met bruine ogen hebben het breedste scala aan opties wat betreft de kleur van hun oogschaduw. Dankzij de bruine iriskleur passen vrijwel alle kleuren bij hen. Hierdoor kun je mooi de oogschaduwkleur laten afstemmen met je outfit en voor welke look je wilt gaan. Zo zorgen donkere kleuren voor een dramatische look en past het daarom perfect bij een avondje uit. Voor je dagelijkse look kun je gaan voor iets subtielere tinten zoals koper of terracotta.

Een belangrijke factor die de selectie van je oogschaduwtinten bepaalt zijn de tinten van je ogen. Identificeer daarom allereerst deze tinten voordat je oogschaduw gaat kopen. Als je ogen hazelaar zijn, dan zul je de warmtetonen in je iris herkennen. Hier past oogmake-up bij die ook warm is. Als je in de iris vrij donkere, chocolade of koele reflexen ziet, dan zul je moeten werken met koele tonen in de oogschaduw.

Welke huidtinten heb je?

Een andere belangrijke factor die het oogmake-upeffect beïnvloedt is de ondertoon van je huid. Bekijk daarom of je gezichtshuid koele toon heeft of juist warme tinten. Om dit te verduidelijken, een olijfkleurige teint gaat met warme kleuren zoals goud, olijf, vanille, beige en perzik-achtige tinten. Koele teint werkt juist weer beter samen met blauwe, paarse, donkere bronzen of donkerblauwe tinten. Waar je nooit de mist mee in kan gaan zijn nude-tinten. Deze passen zowel bij een koele als bij een warme ondertoon.

Wat voor soort mascara bij bruine ogen?

Vrouwen met bruine ogen hebben vaak ook donkere wimpers. Bruine mascara zal daarom niet veel goeds doen. De schaduw van de wimpers zal namelijk vervagen in de iris. Je wilt juist dat je wimpers je ogen laten versterken. Dit bereik je met de klassieker, zwarte mascara. Mocht iemand ooit je toch bruine mascara aanraden, ga dan bij jezelf na of je het zwoele effect bereikt door met dezelfde kleur te werken als je huidige wimpers. Het antwoord zal nee zijn.

Dagelijkse make-up voor bruine ogen. Welke kleuren?

Zoals ik hierboven al schetste werken neutrale oogschaduw kleuren het beste voor je dagelijkse oogmake-up. Is dit iets te basic voor jou? Dan kun je een stapje verder kijken en gaan voor matte tinten of tinten met een subtiele satijnen afwerking. Voor in de avond zijn de fel fonkelende parelmoer tinten geschikt. Ook voor overdag zou je ze kunnen gebruiken, maar dan toch schaarser. Je kan iets op het midden of in de binnenhoek van je ooglid aanbrengen om het oog subtiel te accentueren.

Aanbrengen van dagelijkse make-up

Hieronder de stappen die je toepast voor het aanbrengen van je dagelijkse oogmake-up voor bruine ogen:

  1. Breng op een schoon gezicht een oogschaduwprimer aan. Hiermee verleng je de levensduur van de oogschaduw en hecht het beter aan de huid. 
  2. Breng een lichte, matte tint aan boven de wenkbrauwboog. Pas dit ook toe op de binnenste hoek van je oog voor een frisse uitstraling.
  3. Bedek vervolgens jouw ooglid met een lichtbruine kleur of een donkerbruine kleur, afhankelijk van je iris kleur. Daarna pak je een donkere kleur voor het schaduw effect voor boven het vouwgebied en de buitenste hoek van het oog. Hiermee bereik je het kattenoogeffect.
  4. Pak een oogpotlood dat één tint donkerder is dan die van de oogschaduw en breng dit aan bij de wimperbasis. Na het aanbrengen kun je deze fijn mengen met de oogschaduw.
  5. Maak de oogmake-up af met een zwarte mascara. Als je voor een uitzonderlijke uitstraling wilt gaan, kun je ook een andere donkere kleur mascara pakken zoals blauw of groen. Let er alleen op dat je niet voor een donkerbruine mascara gaat.

Bovenstaande tips helpen je om als beginner oogschaduw aan te brengen. Volg bovenstaande stappen en je creëert een mooie dagelijkse make-up voor bruine ogen.