Welke kleur lippenstift past het beste bij licht haar?

Net als bij donker of rood haar zijn er geen officiële regels voor de juiste kleur lippenstift bij blondines. Maar niet elke kleur lippenstift staat even goed bij jouw lichte haardos. Met onderstaande richtlijnen, kies je de juiste kleur lippenstift bij jouw blonde lokken.

Bekijk eerst je huidskleur

Voordat we aankomen bij het kiezen van je kleur lippenstift kijken we eerst even naar je huidskleur. Tussen een donkere huidskleur en blanke huidskleur zitten veel verschillende tinten met verschillende ondertonen, waarbij niet alle kleuren lippenstift zullen staan. Bepaal dus eerst of je een lichte (koele), medium (warme) of donkere huidskleur hebt. Je zou het kunnen meten door te kijken naar welke sieraden het beste bij jou passen. Over het algemeen is het zo dat zilver mooi staat bij een lichte huidskleur en goud bij een medium of donkere huidskleur. 

Bekijk je haarkleur

Bekijk je haarkleur eens goed. Heb je een wat koelere lichtblonde tint, bijna tegen het witte aan? Ga dan ook voor koele tinten lippenstift. Heb je een wat warmere haarkleur, zoals honing- of goudblond? Kies dan ook warmere kleuren lippenstift. Als blondine kun je vrij veel kanten op, maar leg het er niet te dik bovenop om een ‘Barbie-look’ te vermijden. Ga niet voor een felrode lippenstift en smokey-eye tegelijk bijvoorbeeld. Een smokey-eye kan zeker indien je blondine bent, maar maak hem wat minder heftig door voor taupe oog make-up te kiezen in plaats van zwart. 

Onze favoriete lippenstiften voor blondines

Lichte huid
Met een lichte huid en lichtblond haar staan lichtroze of koraaltinten erg mooi. Pas op voor felrode tinten, want die laten je gezicht juist bleek en flets ogen. Met de ‘Liptensity Lipstick Ginger Rose’ van MAC Cosmetics krijgen je lippen een subtiele kleur en spreekt je gezicht net even wat meer. De ‘Lipstick Bloom, Bloom, Bloom’ van Mac Cosmetics is ook een hele goede voor dames met lichtblond haar en een lichte huid.

Gebruinde huid
Blonde dames met een gebruinde huid het hele jaar door kunnen wat meer uit de voeten met een felle kleur lippenstift. Kies bijvoorbeeld voor een felrode lippenstift; de ‘Lipstick Viva Glam’ van MAC Cosmetics zal het goed doen. Ook perzik kleuren staan erg goed, omdat de gebruinde huid dan nog meer spreekt. Onze favoriet is de ‘Lipstick Mangrove’ van MAC Cosmetics. Of ga voor een oudroze/rood tint met glitter: ‘Viva Glam III Lippestift’ van MAC Cosmetics zorgt voor de finishing touch op je lippen.
Voor alle blondines geldt: probeer nude kleuren te vermijden. Deze kleuren lippenstift zullen je gezicht er sneller dof en flets uit laten zien!

Uiteraard is het belangrijkste dat jij het mooi vindt staan. Met bovenstaande tips proberen we alleen wat richtlijnen te geven voor het kiezen van een juiste lippenstift gematcht met je huidskleur en haarkleur. Succes en veel plezier met kiezen!