Welke MAC foundation past bij mij?

Bent u op zoek naar een MAC foundation die perfect past bij uw huidskleur en huidtype? We zullen u vertellen waar u op moet letten bij het kopen van nieuwe foundation. Voor een mooie make-up look kiezen veel mensen de make-up van MAC Cosmetics.

Of je nu gebruikt maakt van een crème, vloeibare of poeder foundation. Wij vertellen je hoe je de perfecte foundation voor jezelf kunt vinden. Lees verder om te ontdekken welke foundation het beste bij jou past.

Bekijk hieronder onze top 3 best verkochte MAC Foundations:

Best verkochte mac foundations

Welke MAC foundation past bij mijn huidtype?

Omdat je over het algemeen foundation gebruikt voor het hele gezicht, is het belangrijk dat je bij het aanschaffen een weloverwogen keuze maakt. Stap 1 is het kiezen van een foundation dat past bij je eigen huidtype.  Bij een droge huid is namelijk weer een andere foundation aan te raden dan bij een vettige huid.

Welke verschillende soorten foundations zijn er?

Compacte make-up: Compact Foundation is meer gepigmenteerd dan vloeibare foundation. Het is met name geschikt voor een onzuivere huid met grote poriën en iedereen die een sterke dekking wenst. Je kunt deze foundation het beste aanbrengen met een sponsje en vervolgens fixeren met een poeder.

Poeder foundation: zeer geschikt voor diegenen die een licht, natuurlijk resultaat willen. Heb je last van een droge huid? Dan kun je beter voor een crème foundation kiezen. Je kunt deze foundation direct na je dagcrème aanbrengen.

Vloeibare foundation: Een vloeibare foundation is uitermate geschikt als je last hebt van een droge huid. Deze zorgt namelijk naast het dekkende en effen effect voor hydratatie van de huid. Over het algemeen kun je vloeibare foundation kopen in een klein flesje met een drukpomp aan de bovenkant. Het is daarmee vergelijkbaar met een dagcrème. Voor het aanbrengen kun je het beste een kwastje of een sponsje gebruiken.

Crème foundation: romige make-up is ook goed dekkend en wordt meestal in een potje aangeboden. Door een hoog gehalte aan vetstoffen en oliën is deze uitermate geschikt voor een droge huid. Als je echter snel last hebt van een glanzende huid dan kun je beter voor een poedervorm gaan.

Bekijk hier alle MAC foundations die je via onze partners kunt kopen.

Foundation voor normale huid

Huid met pigment en verkleuring heeft ingrediënten nodig die ze voorzichtig oplossen en verwijderen. Een huid die rood wordt, heeft echter meer verzachtende of neutraliserende make-up nodig.

Als je een normale huid hebt dan kun je gebruikmaken van de verschillende soorten foundation en je hoofdzakelijk focussen op de juiste kleur. Een extra hydraterende foundation wordt de huid altijd gelukkig van, maar als je al gebruik maakt van een goede dagcrème dan is dit niet altijd nodig. Veel foundation bevatten tegenwoordig ook een beschermingsfactor tegen de zon.

Foundation voor de droge huid

foundation droge huid

Een droge huid heeft een goede foundation nodig die intensief hydrateert. Belangrijk om voor het aanbrengen een dagcrème te gebruiken om de huid goed te voeden en hydrateren. Op een te droge huid wordt de make-up namelijk vaak dof en droogt deze nog meer uit. Dit zorgt vaak voor een vlekkerig beeld. Make-up kan zonder goede dagcrème de huid ook doen verstoppen. Hierdoor kan de huid nog droger worden. Wil je meer weten over een droge huid? Lees ook ons artikel over de oorzaken van een droge huid.

Funderingen voor een vette huid

Vette huid heeft vaak onzuiverheden die goed bedekt moeten worden. Voor deze huidtype kun je het beste een foundation gebruiken die een matte werking heeft op de huid. Hierdoor ga je glans van de huid tegen. Belangrijk dat de foundation olievrij is!

Belangrijk: de perfecte kleur
Om de juiste kleur te vinden, moet je de foundation zeker testen voordat je deze koopt. De aanbevolen kleur op de achterkant of van het potje geeft niet op elke huid dezelfde kleur af. Het is beter om een aantal verschillende kleuren naast elkaar aan te brengen op de wang en vervolgens de kleur te kiezen die het beste bij je huidkleur past.

De verkeerde kleur is de meest voorkomende fout bij het gebruik van make-up. Dat is vaak de reden dat de foundation er na verloop van tijd onregelmatig uitziet. Als je de juiste kleur voor foundation niet kunt vinden, dan kun je er ook voor kiezen om 2 verschillende foundations te mengen. Het is wel belangrijk om dit te doen binnen 1 serie van een merk, omdat foundations qua structuur vaak net wat van elkaar verschillen.

Foundation op de juiste manier aanbrengen

De kleur vinden die het beste bij jou past is al 50% voor het vinden van de juiste foundation. Echter, is het correct aanbrengen van de foundation minstens net zo belangrijk.

Het is belangrijk om niet te veel foundation te gebruiken. Het is het beste om een ​​deel ervan op de rug van je hand te leggen en het op te pakken met de vingers van de andere hand, zodat er zo weinig mogelijk op de vingers ligt. Werk de make-up vervolgens in de huid met tikkende bewegingen. Je kunt ook je vingers of een make-up borstel of -spons gebruiken om in te werken en de fundering te finetunen.

Als er vlekken, pigmentvlekken of aders op sommige plaatsen verborgen moeten worden, dan herhaalt u het proces eenvoudigweg op dit punt. Het kan iets langer duren, maar het is de moeite waard om een ​​heel natuurlijk resultaat te bereiken. Interessant? Lees dan ook dit artikel: Welke lippenstift past het beste bij mij?

Bekijk onderstaande video over hoe je foundation het beste kunt aanbrengen: