Make-up tips voor vrouwen met blauwe ogen

Uit onderzoek blijkt dat de knapste mensen van de wereld vaak blauwe ogen hebben. Hierdoor kunnen blauwe ogen al snel het schoonheidsideaal van de Nederlandse vrouw worden. Het is heel mooi als je geen make-up nodig hebt, maar kan zijn dat je gezicht dan ‘naakt’ aanvoelt en je toch liever het een beetje bekleed met passende make-up kleuren. Met deze kleuren kan je je gezicht van haar mooiste kant laten zien! Blauwe ogen gaan in Nederland vaak gepaard met een lichte kleur huid. Deze lichte huid kan je op de juiste manier accentueren, samen met de blauwe ogen, door de juiste kleuren te gebruiken. 

Foundation voor een lichte huid

Om met de basis van je make-up te beginnen: de foundation. De kern zit hem al in het woord. Voordat je je foundation aanbrengt, spoel je eerst je gezicht af met lauwwarm water. Hierdoor open je de poriën. Breng na het reinigen je dagcrème aan en nadat deze is ingetrokken kun je beginnen met de foundation. 

Weet je nog niet welke foundation goed bij jouw huidkleur past? Laat je adviseren bij een parfumerie zaak. Je kunt daar verschillende kleuren foundation proberen. Bepaal de kleur echter niet op basis van het licht in de winkel zelf. Loop als het kan even naar buiten om de kleur op je huid te controleren. In natuurlijk daglicht ziet de kleur er namelijk altijd anders uit. Smeer de foundation bij het controleren op je gezicht aan en niet op je hand. Hoewel dit enigszins onwennig aan kan voelen, kun je zo wel beter de juiste kleur bepalen. De kleur van je handen kan namelijk anders zijn en zal niet het gewenste effect geven op je gezicht.

Elke foundation heeft een ondertoon in de kleur. De ondertoon wordt aangegeven door een letter voor het kleurnummer, zoals C8 of N8. De C staat voor ‘cool’ en heeft een roze ondertoon. De N staat voor neutraal en heeft meer van de kleur beige en heeft een gele ondertoon. Getinte mensen neigen vaak naar de gele ondertoon (N) en blanke mensen naar de roze ondertoon (C). Vaak zullen mensen met blauwe ogen dus de ondertoon N hebben. Check dit echter wel altijd in de winkel voor het kopen van de foundation, want het kan voor iedereen verschillen.

Oogschaduw voor blauwe ogen

Aardetinten staan altijd goed als oogschaduw voor blauwe ogen. Andere kleuren die erg geschikt zijn voor deze kleur ogen zijn grijs, violet en paars. Als je je make-up aan het doen bent voor een avondje stappen, kun je dus met deze kleuren spelen. Wil je dat je blauwe ogen meer gaan stralen en niet zo opvallen als met de paarse oogschaduw? Dan kun je koper of terracotta proberen. Deze kleuren zijn erg geschikt voor dagelijks gebruik.

Lippenstift

Als je een lichte huid hebt en blauwe ogen, dan kun je spelen met de kleuren rood-oranje, roze-oranje of een matte romige kleur. Lichtroze kleuren staan goed voor dagelijks gebruik. Wil je de nadruk leggen op je lippen? Kies dan voor felle kleuren zoals rood of felroze. Wanneer je tot de groep met een blekere huid behoord, dan kun je je misschien niet zo vertrouwd voelen met de felle kleuren. Hier is natuurlijk niks mis mee. Warm roze, magenta en perzik roze zijn uitstekend geschikt voor dit kleur huidtype.

Voordat je de lippenstift aanbrengt, kun je het beste met je tandenborstel of met een washandje over je lippen wrijven. Met dit schuureffect haal je de velletjes van de lippen en krijg je volle en egale lippen zonder onzuiverheden. Hiermee laat je de lippenstift in volle glorie stralen. Als je een hele dag voor de boeg hebt en de lippenstift moet tenminste 8 uur volhouden, dan raden wij je aan om (naast het meenemen van je lippenstift in je tas) je lippen te omlijnen met een lippotlood. Hiermee teken je de contouren van je mond en blijft je lippenstift beter op zijn plaats.