Hoe word ik een make up artist?

We krijgen vaak de vraag binnen op de redactie: ‘hoe word ik een make up artist? Het is vaak lastig om op jonge leeftijd te bepalen wat je later wilt worden. Onze tip is door dichtbij te blijven bij datgene wat jou het leukste lijkt. Heb je veel affiniteit met make up en hou je van het experimenteren met verschillende make up stylen? Dan is de opleiding tot make up artist, ook wel MUA genoemd, precies iets voor jou!

make up artist

Tips om een echte MUA te worden

Er zijn veel dames maar ook heren in Nederland die make up artist zijn of willen worden. De concurrentie is dus goed aanwezig. Dit betekent dat jij alles uit de (make up)kast moet halen om jezelf te bewijzen. Gelukkig zijn er in Nederland verschillende scholen die de opleiding tot make up artist aanbieden. Welke scholen dit precies zijn komen we later op terug. Over het algemeen duurt de opleiding tot make up artist 1 jaar. Dan bezit je alle basis kennis en ben je in het bezit van een officieel diploma. Daarmee kun je natuurlijk een stuk makkelijker werk vinden. Je kunt in verschillende sectoren als make up artist aan de slag. Zo kun je bijvoorbeeld voor films, series of fotografie MUA worden. Ook kun jij je specifiek toespitsen op de visagie van bruidsmeisjes.

Tip #1
Maak van alle mensen die jij ooit mooi in de make up hebt gezet een foto. Verzamel al deze foto’s in een groot plakboek. Deze kun je gebruiken als portfolio wanneer je wilt gaan solliciteren of wilt bewijzen bij een freelance opdracht.

Tip #2
Lees de laatste mode blogs online of uit tijdschriften om op de hoogte te blijven van de laatste mode trends en stijlen.

Tip #3
Volg celebrities die hun eigen make up lijn hebben of worden gezien als fashion icons. Zij zullen namelijk vaak komen met de nieuwste trends op hun instagram account

Tip #4
Durf te vragen! Heb je bepaalde MUA’s waar jij naar opkijkt? Vraag of ze een keertje met jou een kopje koffie willen drinken om hun geheimen of way of working uit te leggen. Ook kun je vragen of je eens een keertje met hun mee kunt lopen voor een paar dagen. Zo krijg je een kijkje in de keuken van de echte professionals.

Tip #5
Op Youtube zijn veel verschillende tutorials te volgen van beauty vloggers en make up artiesten. De bekendste binnen de Nederlandse grenzen is Nikkietoturials. Je kunt haar kanaal hier vinden.

Tip #6
Ons team aan make up artiesten hebben veel verschillende blogs geschreven over visagie en make up stijlen. Je kunt ze onderaan op de home page hier terugvinden.

Waar kan ik de opleiding tot make up artist volgen?

In Nederland zijn er verschillende plekken waar je de opleiding tot MUA kunt volgen. Hieronder volgt een lijstje van websites die je kunt benaderen.

tomvacadamy.nl
blush.be
beautyandmedical.pro
zelihamakeupacadamy.nl
opleidingvisagist.nl
ondernemersschool.eu
makeupspecialist.nl
bacadamy.nl
beautyschool.amsterdam
makeupmansion.nl
kappersakadamie.nl

Erg veel succes toegewenst met jouw keuze tot visagist!