Hoe make-up ik mijn wallen weg?

Niks vervelender dan wanneer je een avondje hebt doorgehaald je met flinke wallen wakker wordt. Al helemaal vervelend als je ook nog eens verplichtingen de dag erna hebt zoals een verjaardag of bezoekje aan de schoonouders. Make-up on en wallen off. Lees de tips in dit artikel.

Hoe ontstaan wallen eigenlijk?

Wallen kunnen op verschillende manieren onder de ogen ontstaan. De meest voorkomende oorzaak is door gebrek aan voldoende slaap. Een andere oorzaak kan zijn dat je lichaam te weinig vitamines heeft. Dit is voornamelijk een gebrek aan vitamine C en E. Daarnaast kan een gebrek aan vocht in het lichaam ook donkere kringen veroorzaken. Mocht je van bovenstaande oorzaken geen last hebben dan kan het zo zijn dat het deels erfelijk bepaalt is.

Laten we de belangrijkste oorzaak er even uitpakken. Een tekort aan slaap! Iedereen heeft wel eens een korte of slechte nacht te pakken. Doordat het gebrek aan slaap gaat je lichaam meer cortisone aanmaken dat vervolgens weer collageen afbreekt. Hierdoor wordt de huid onder je ogen dunner en hierdoor zijn de bloedvaten beter zichtbaar. Ook kunnen de bloedvaten iets gaan opzetten waardoor de wallen nog beter zichtbaar worden.

Stap 1. Primer

Stap 1 voor het wegwerken van je wallen is het aanbrengen van een MAC Cosmetics primer. Een dag- of andere oogcrème werkt ook goed. Het gaat er met name om dat er een laagje rondom je ogen zit. Breng de primer of crème deppend aan met een doekje.

Stap 2. Foundation

Nadat je de primer hebt aangebracht doe je er goed aan om het verder af te dekken met één van onze foundations. Lees in dit artikel welke foundation het beste bij jou past.

Stap 3. Concealer aanbrengen

Onmisbaar in het proces om je wallen weg te werken is een concealer. De concealers van MAC vind ik persoonlijk erg fijn, maar ik varieer ook wel eens met andere merken. Afhankelijk van je huidskleur kun je de juiste concealer voor jou kiezen. Ben je bijvoorbeeld iets donkerder van jezelf dan is het juist beter om een oranje of rode kleur te gebruiken. En heb je zo’n bleke huid zoals ik dan kun je beter gaan voor een zacht oranje kleur. Je kunt het beste bij het aanbrengen een v-shape aanhouden. Dit houdt in dat je de concealer aanbrengt vanaf je ogen tot aan de onderkant van je neus.

Stap 4. Breng poeder aan om het af te maken.

Nadat je de concealer hebt aangebracht is het belangrijk om het af te maken met een poeder. Door het af te poederen krijg je een betere dekking van de concealer.

Stap 5. Ga eerder naar bed

Dit is natuurlijk een grapje, want we weten allemaal dat het vaak genoeg voorkomt dat je een keer minder slaap krijgt. En dat moet ook zeker kunnen want genieten van het leven is het allerbelangrijkste.

In onderstaande video kun je stap voor stap zien hoe je te werk moet gaan om er weer fris en fruitig uit te zien!