Hoe make-up ik mijn wallen weg?

Niks vervelender dan wanneer je een avondje hebt doorgehaald je met flinke wallen wakker wordt. Al helemaal vervelend als je ook nog eens verplichtingen de dag erna hebt zoals een verjaardag of bezoekje aan de schoonouders. Make-up on en wallen off. Lees de tips in dit artikel.

Stap 1. Primer

Stap 1 voor het wegwerken van je wallen is het aanbrengen van een primer. Een dag- of andere oogcrême werkt ook goed. Het gaat er met name om dat er een laagje rondom je ogen zit. Breng de primer of crème deppend aan met een doekje.

Stap 2. Foundation

Nadat je de primer hebt aangebracht doe je er goed aan om het verder af te dekken met een foundation van mac.

Stap 3.

De allerlaatste stap die je moet nemen om je wallen weg te werken is het aanbrengen van een concealer. Zelf gebruik ik altijd de concealers van MAC Cosmetics.

Stap 3. Concealer aanbrengen

Onmisbaar in het proces om je wallen weg te werken is een concealer. De concealers van MAC vind ik persoonlijk erg fijn, maar ik varieer ook wel eens met andere merken. Afhankelijk van je huidskleur kun je de juiste concealer voor jou kiezen. Ben je bijvoorbeeld iets donkerder van jezelf dan is het juist beter om een oranje of rode kleur te gebruiken. En heb je zo’n bleke huid zoals ik dan kun je beter gaan voor een zacht oranje kleur. Je kunt het beste bij het aanbrengen een v-shape aanhouden. Dit houdt in dat je de concealer aanbrengt vanaf je ogen tot aan de onderkant van je neus.

Stap 4. Breng poeder aan om het af te maken.

Nadat je de concealer hebt aangebracht is het belangrijk om het af te maken met een poeder. Door het af te poederen krijg je een betere dekking van de concealer.

Stap 5. Ga eerder naar bed

Dit is natuurlijk een grapje, want we weten allemaal dat het vaak genoeg voorkomt dat je een keer minder slaap krijgt. En dat moet ook zeker kunnen want genieten van het leven is het allerbelangrijkste.

In onderstaande video kun je stap voor stap zien hoe je te werk moet gaan om er weer fris en fruitig uit te zien!