Hoe kies ik de juiste concealer?

Je make-up is niet compleet zonder een concealer. ‘Conceal’ betekent ‘verbergen’ en dat is wat je af en toe, dan wel niet altijd, nodig hebt. Die oneffenheden wil je graag camoufleren en ook de donkere wallen wil je niet in de spotlights hebben. Met een concealer kun je roodheid, pigmentvlekjes, puistjes en opvallende adertjes verbergen. Hierdoor ziet je huid er fris en gezond uit en denkt iedereen dat je wél een goede nachtrust hebt gehad. Bij het aanbrengen van concealer is het echter wel belangrijk dat je weet hoe je dit moet doen. Het begint allemaal bij het uitkiezen van de juiste concealer. Ontdek hier hoe je de juiste concealer kiest en vervolgens moet gebruiken.

Welke kleur moet ik kiezen?

Concealer bevat kleur en die kleur moet matchen met je huidskleur. Het is daarbij belangrijk dat je weet welke ondertoon jouw huid kent. Op basis van deze ondertoon stem jij de concealer af. Een concealer voert een kleurcorrectie uit op de huid. De concealer moet daarom matchen met de normale huid. 

Bedenk voor het kopen van een concealer wat voor oneffenheden je voornamelijk wilt camoufleren. Je gaat namelijk de ongewenste kleur in het gezicht neutraliseren met een tegenovergestelde kleur concealer. Zo kun je bij roodheden in het gezicht het beste een groene concealer gebruiken. De paarse kringen verdwijnen het beste bij een gele concealer en een oranje concealer gebruik je voor blauwe kringen. Met deze verschillende kleuren in je gezicht wil je natuurlijk niet over straat. Gebruik daarom na de concealer foundation of een bb-crème. En voila, die groene, gele of oranje tinten zijn verdwenen inclusief de oneffenheden!

Hoe breng ik concealer aan?

Naast de verschillende kleuren, zijn concealers ook in verschillende texturen verkrijgbaar. Het kan aan het begin even spelen zijn welke textuur het beste werkt voor jou, maar er zijn een paar algemene tips waar ik je graag mee help. Concealers zijn verkrijgbaar in cream substantie, vloeibare substantie, poedervorm en als concealer sticks. 

Voor een zo optimale dekking is een cream concealer een echte aanrader. Deze is vrij dik en geschikt voor donkere verkleuringen onder de ogen en tevens voor het verbergen van wijnvlekken. Een concealer stick lijkt op een cream, maar is iets dunner. Het lijkt op de textuur van een nude lipstick. Wanneer je zowel een concealer stick als een nude lipstick meeneemt in je handtas, pak dan dus niet per ongeluk de concealer 😉. Als je liever een iets natuurlijkere uitstraling wilt en geen zware bedekking hoeft, dan kun je beter gaan voor de vloeibare concealer. Vaak heb je bij een vloeibare concealer geen foundation meer nodig. Een groot voordeel van deze textuur is dat het een natuurlijk effect geeft. Wanneer je snel een geïrriteerde huid hebt of allergisch bent, kun je het beste gaan voor een minerale concealer.

Voor welke gebieden gebruik ik concealer?

Zoals we net besproken, kun je een concealer gebruiken voor de oneffenheden in je gezicht. Naast deze oneffenheden zijn er enkele zones in je gelaat waar je concealer kunt aanbrengen voor een egalere huid. Hieronder staan de verschillende zones opgenoemd:

  1. Oogleden

De huid van je oogleden is flinterdun en hierdoor zie je vaak rode adertjes lopen. Concealer is een hele geschikte manier om een natuurlijke look te creëren zonder oogschaduw te hoeven gebruiken. Wij raden hiervoor vloeibare concealer aan, omdat een dikke substantie snel voor strepen zal zorgen.

  1. Mondhoeken

Bij de mond is waarschijnlijk niet de eerste plek waar je concealer zou verwachten, maar bij het aanbrengen van concealer langs de lippen zul je toch een effect zien. Dit komt omdat ook bij de lippen vaak rode plekjes zijn. Wanneer die zijn weggewerkt zullen je lippen mooier naar voren komen.

  1. Jukbeenderen

Met een lichte tint concealer kun je de jukbeenderen benadrukken. Let hierbij op dat je voor een subtiele look één tint lichtere concealer pakt dan je natuurlijke huidtint. Een te groot verschil zal niet het gewenste effect opleveren. Heb je per ongeluk toch een te lichte vloeibare concealer gekocht? Geen nood, je hoeft het niet direct weg te gooien. Een vloeibare concealer kun je namelijk mengen met een andere tint. Op deze manier kan je toch de gewenste tint creëren. 

  1. Neusvleugels en plooien

De neusvleugels hebben vaak ook wat roodheid in zich. Vaak denk je pas aan je neusvleugels wanneer de rest van de make-up al af is. Naast die egale huid valt de roodheid van de neusvleugels op. Met behulp van concealer camoufleer je deze rode tinten en geef je jezelf een jongere uitstraling.