Hoe breng ik mijn lippenstift het mooist aan?

Naar kantoor, naar een feestje of gewoon lekker casual: lippenstift kan altijd. Maar het aanbrengen is niet altijd even gemakkelijk. Hieronder een aantal tips voor het aanbrengen van je MAC lippenstift.

Gebruik een lipprimer

De eerste en direct de beste tip is om een lipprimer te gebruiken. Je hebt vast wel eens een primer voor het gehele gezicht gebruikt waardoor je foundation langer blijft zitten. Primers zijn er ook voor enkel de lippen. Een lipprimer verzorgt, voedt en hydrateert je lippen waardoor ze niet uitdrogen door de lippenstift. Met behulp van de lipprimer creëer je een zachte ondergrond waarop je je lippenstift soepeler kunt aanbrengen en je lippen er egaal uit zien zonder korstjes. Deze lipprimer van MAC is een aanrader! Pluspunten van de lipprimer zijn dus dat je lippenstift er mooier en egaler uit ziet, het zachter aanvoelt op je lippen en je hoeft ze minder vaak bij te werken omdat het langer blijft zitten! 

Gebruik een lippotlood

De tweede tip is om een lippotlood te gebruiken in (bijna) dezelfde kleur als je lippenstift. Met het lippotlood kan je eerst de vorm van je lippen tekenen en daarna inkleuren met de door jou gewenste kleur lippenstift. Mocht je lippenstift dan vervagen, valt het minder snel op door het lippotlood in dezelfde kleur. Je kunt ook een andere kleur lippotlood kiezen dan je lippenstift en deze op je lippen mengen, bijvoorbeeld donkerrood en beige. Dat zorgt voor mooie lichtrode lippen. Mix and match!

Gebruik een kwastje

Heb je je lippen mooi omlijnd met een lippotlood, dan is het nu tijd voor je lippenstift. Je kunt je lippenstift op verschillende manieren aanbrengen. Het is maar net wat je prettig vindt hóe je deze aanbrengt: met je vingers, met een kwastje of stiften. Met een kwastje zal het wat natuurlijk ogen, omdat je minder lippenstift gebruikt en de lippenstift uitsmeert over je lippen. Maak je kwastje na die tijd wel weer goed schoon, anders krijg je allemaal kleuren door elkaar. 

Poedertje hier, poedertje daar

Heb je je lippenstift aangebracht, dan wil je dat deze natuurlijk ook zo lang mogelijk blijft zitten. Een gemakkelijke tip is om een tissue op je gestifte lippen te leggen en met een kwast voorzichtig wat poeder aanbrengen. Je lippenstift zal zich mengen met de poeder en zal daardoor langer blijven zitten. 

Last but not least: gebruik dat zelfde servet nog een keer en hap er één of twee keer in om de overtollige eerste laag lippenstift eraf te halen. Zo voorkom je dat de eerste laag op je tanden of op je drinkglas terecht komt. Et voilà!