Hoe breng ik mijn highlighter het mooiste aan?

Highlighter, wat is dat eigenlijk?
De naam zegt het al: het zorgt voor een extra glanzende, shiny en frisse look. Daarnaast is het zo gedaan. Highlighter breng je gedoseerd aan op je jukbeenderen, richting je slapen en het puntje van je neus. In combinatie met een goede blush brengt het je gezicht in vorm, mits je het goed gebruikt natuurlijk. Maar wat voor soort highlighters zijn er allemaal en nog belangrijker: hoe breng je je highlighter het mooiste aan? We vertellen je er alles over in dit blog!

Verschillende soorten highlighters

Er zijn verschillende soorten highlighters te koop. Bij MAC Cosmetics hebben we een vloeibare highlighter en een highlighter in poedervorm.

Poeder highlighters
Indien je een vette huid hebt, kies je wellicht sneller voor de poedervorm, omdat poeder beter blijft zitten. Je gaat met een kwastje over de highlighter en breng het aan op de plekken naar wens. Gemakkelijker wordt het niet!

Vloeibare highlighters
Op een droge huid staan vloeibare highlighters weer mooier. Deze kun je zowel met een kwastje als met je vingers aanbrengen, het is maar net wat je prettig vindt. Kies voor de ‘Dazzle Drops’ van MAC Cosmetics.

Verschillende kleuren highlighters

Highlighters zijn net als concealers, foundations en blushes in verschillende kleuren en tinten te koop. Ze hebben vaak een gouden, zilveren of parelmoer kleur. Wat het beste bij jouw huid past, ligt aan aan je huidskleur en ondertoon. Iemand met een koel huidtype kan het best een zilveren of parelmoer highlighter kopen. Onze favoriet is de ‘Hyper Real Glow Palette/Flash + Awe’ van MAC Cosmetics. Iemand met warme gele of olijfkleurige huid kan het beste voor een gouden variant kiezen, zoals de ‘Extra Dimension Skinfinish Trio: Constellation Dreams’ van MAC Cosmetics.

Hoe breng ik een highlighter aan
Heb je jouw kleur gekozen, dan kun je hem aanbrengen. Het aanbrengen van je highlighter doe je met je vingers of een kwastje. Pak een kwast, dip wat highlighter erop, blaas het overtollige van je kwast af en breng het aan. Begin bij je jukbeenderen en maak met je kwast een rechte beweging richting je slapen. Nadien kun je het altijd nog een beetje uitvegen om het minder op een streep te laten lijken. Als je het met je vingers aanbrengt dep je het voorzichtig richting je slapen en wrijf je het later wat uit of het overtollige weg.Et voìla!

Het doel van de highlighter
Je kunt highlighter overal aanbrengen, maar bij dit product geldt: less is more. Ben je net wakker, heb je haast en wil je er fris en wakker uitzien? Breng dan wat highlighter aan op je jukbeenderen en onder je ogen. Als je een mooie glow wilt, kun je je highlighter het beste aanbrengen op je jukbeenderen, wenkbrauwen en puntje van je neus. Good luck and shine away!!