Hoe breng ik blush het mooiste aan?

Blush, wat is dat eigenlijk?
Een blush is een gekleurde poeder of crème die je op je wangen aanbrengt en je een mooie, gezonde blos geeft. Met blush kan je ook je gezichtsvorm optisch veranderen en hoe mooi je je ogen en lippen ook hebt opgemaakt, blush maakt het helemaal af. Maar hoe breng je die gezonde en blozende wangetjes nou eigenlijk het mooiste aan? 

Welke soorten blush zijn er?
Net zoals alle andere make-up producten, zijn er ook verschillende soorten blush. Of een poeder, crème of gel beter voor jou werkt, hangt af van je huidtype en wat je prettig vindt om aan te brengen.

Gelblush
Een vloeibare blush of gel wordt niet heel veel gebruikt, omdat het wat stijf op de huid ligt. Voor meiden met een vette huid werkt het wel prettig, omdat het als een soort schild werkt en het blijft lang op de huid zitten. MAC verkoopt dit wle of niet…

Crème blush
Een crème blush ziet er heel natuurlijk uit in tegenstelling tot poeders die je af en toe op de huid kunt zien liggen. Je klopt de crème op je huid met je vinger of met een daartoe bestemde kwast. De licht plakkerige structuur van een crème blush verandert in een poeder nadat je hem op je huid hebt aangebracht en de blush blend met je huid. Veeg de blush daarna naar wens uit richting je jukbeenderen of om het natuurlijker te laten lijken. Belangrijk is om de stick op een natte ondergrond aan te brengen zoals op je foundation, primer of moisturizer. Breng de blush niet over poeder aan, dit kan een streperig effect geven. Onze all time favourite is de ‘Cream Colour Base Rich Coral’ van MAC Cosmetics. 

Poederblush
De poederblush of rouge kennen we allemaal wel. Je brengt hem heel gemakkelijk aan met een kwast en is heel zuinig in gebruik. Poederblush werkt eigenlijk voor elk huidtype. Je blush ziet er het mooiste uit op een laagje poeder om vlekken te voorkomen. Je kunt je blush altijd een beetje uitvegen met je vingers om een natuurlijke look te creeëren.
De ‘Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze’ van MAC Cosmetics bevat een klein glittertje en is dus een blush en highlighter in één.

De ‘Mineralize Blush Like me, Love me’ en de ‘Powder Blush Pinch’ O’ Peach’ van MAC Cosmetics zijn onze lievelings. Ze blijven minstens 8 uur zitten en geven een transparante dekking. 

Welke kwast kan ik het beste gebruiken?

Kwasten maken veel verschil als je (poeder)blush aanbrengt. Met een schuin afgesneden kwast (zoals de 168S brush van MAC Cosmetics) kun je gemakkelijk de vorm van je wang richting je jukbeenderen volgen. Op die manier geef je meer vorm aan je gezicht. Een ronde kwast is juist perfect om wat kleur te geven op de appeltjes van je wangen. Gebruik daarvoor de 129SH brush van MAC Cosmetics. 

Hoe breng ik de blush het mooiste aan?
Nu je weet welke soorten blush er zijn, is het tijd om de blush daadwerkelijk aan te brengen. Wees niet te royaal, want bij blush geldt: less is more. Het is lastig om het te veel aan blush te verwijderen zonder dat dat de rest van je make-up aantast. Werk in laagjes, zodat je niet te veel blush in één keer aanbrengt. Ben je wel een beetje te enthousiast geweest met je blush? Met een beetje foundation op je kwast breng je het geheel weer in balans.

Er is niet echt een specifieke techniek van aanbrengen. Het mooiste effect krijg je als je de blush op je huid stift met een kwast of met je vinger. Met ronddraaiende bewegingen vervaag je de kleur langs je jukbeenderen richting je slapen om je gezicht te liften en een gezonde blos te creëren. 

Hoe kan ik mijn gezicht meer vorm geven met een blush?
Naast een gezonde blos kan een blush je gezicht laten spreken en je gezichtsvorm optisch veranderen. Een goede blush zorgt ervoor dat je gehele make-up look ‘af’ lijkt. Een ronder gezicht laat je echter anders spreken dan een ovaal gezicht. Ga dan ook niet in het wilde weg met je kwast zwaaien, maar gebruik onderstaande afbeelding om je gezichtsvorm en blushpunten (ha) te bepalen.

Voor de finishing touch:
Een transparante poeder of een poeder in jouw huidskleur verlengt de houdbaarheid van make-up op je huid. Poeder je gezicht dus altijd ‘af’. Bij de gel, crème en blushsticks poeder je na het aanbrengen van deze blushes je gezicht af. Als je wel een poederblush gebruikt, poeder je gezicht dan af na het aanbrengen van je poederblush. De ‘Studio Waterweight Powder/Pressed’ van MAC Cosmetics is er in 10 verschillende tinten. Poeder op poeder hecht beter, waardoor je geen rare strepen of vlekken in je gezicht krijgt. Je blush blijft zo perfect zitten! Veel blushplezier!