Hoe blijft mijn lippenstift langer zitten?

Je kent het wel. Je hebt net in opperste concentratie je lippenstift aangebracht, lacht een beetje en wat blijkt: je voortanden hebben ook een kleurtje gekregen. Of dat je tijdens een avondje stappen vaker je lippenstift opnieuw aan moet brengen dan dat je een drankje in je handen hebt. Kortom: irritant en onnodig. Er zijn namelijk goede hulpmiddeltjes om je lippenstift langer te laten zitten. En dan kan jij je weer focussen op andere dingen in plaats van je lippenstift.

Glow in the dark lipsticks

Tip #1 – Gebruik een lipprimer

De eerste en direct de beste tip is om een lipprimer te gebruiken. Je hebt vast wel eens een primer voor het gehele gezicht gebruikt waardoor je foundation langer blijft zitten. Primers zijn er ook voor enkel de lippen waardoor je lippenstift langer blijft zitten. 

Een lipprimer verzorgt, voedt en hydrateert je lippen waardoor ze niet uitdrogen door de lippenstift. Met behulp van de lipprimer creëer je een zachte ondergrond waarop je je lippenstift aanbrengt en je lippen er egaal uitzien zonder korstjes. Deze lipprimer van MAC is een aanrader! Pluspunten van de lipprimer zijn dus dat je lippenstift er mooier en egaler uit ziet, het zachter aanvoelt op je lippen en je hoeft ze minder vaak bij te werken omdat het langer blijft zitten! 

Tip #2 – Gebruik een lippotlood

De tweede tip is om een lippotlood te gebruiken in (bijna) dezelfde kleur als je lippenstift. Met het lippotlood kan je eerst de vorm van je lippen tekenen en daarna inkleuren met de door jou gewenste kleur lippenstift. Áls je lippenstift dan vervaagt, valt het minder snel op door het lippotlood in dezelfde kleur. 

Tip #3 – Gebruik een tissue

Heb je de lipprimer, het potlood en je lippenstift aangebracht, dep dan je lippen met een tissue. Door op een tissue te ‘happen’, haal je de eerste en overtollige laag lippenstift weg en komt het niet op je tanden of op je glas. Daarnaast fixeer je je lippen en ziet het er natuurlijk uit.

Tip #4 – Gebruik een setting / fixspray

We zijn er bijna! Om je make-up routine af te maken gebruik je als laatste een settingspray. Een settingspray kun je voor je gehele gezicht gebruiken om je make-up te ‘finishen’, zodat het één geheel wordt. Het voorkomt bijvoorbeeld dat je gezicht er poederig uit komt te zien. Je make-up blijft er ook nog eens langer door zitten en je lippen krijgen de finishing touch! Spuit de settingspray op ongeveer 10 centimeter van je gezicht af met je ogen dicht en je bent ready to rumble!!

Last but not least: eet je lippenstift niet op. Probeer dus niet te vaak met je tong over je lippen te gaan, want zo gaat het er sneller af.  En het is ook helemaal niet lekker 😉

Bekijk hier onze nieuwste collectie lippenstiften van MAC Cosmetics.

Mocht bovenstaande niet helemaal duidelijk zijn, bekijk dan onderstaande video