7 beste make-up tips voor vrouwen met donkere ogen

Om alvast met een leuke feit te beginnen: vrouwen met bruine ogen zijn volgens onderzoek knapper, betrouwbaarder en gezonder! Het enige wat je nu dus moet doen om de spotlights te pakken, is het fleeken van je make-up. Niemand kan meer om je heen met die bruine smokey eyes of de natural look voor de zomerdagen in een mediterrane omgeving. Om je een beetje op weg te helpen, geven wij 7 make-up tips voor vrouwen met donkere ogen. De meeste tips zullen hierbij betrekking hebben op de oogschaduw voor bruine ogen, omdat hier de grootste winst te behalen valt binnen je huidige make-up routine.

  1. Ga voor glanzende oogschaduw

Die schitterende bruine ogen kunnen nog meer schitteren met een lichte, glanzende oogschaduw. Breng deze onder je wenkbrauw aan, op je wenkbrauwbot. Hiermee leg je de nadruk nog meer op je ogen en geef je jouw ogen meer diepte. Breng dezelfde lichte oogschaduw ook aan op het binnenste gedeelte van je ooghoeken. Wanneer je hier een lichte glanzende oogschaduw aanbrengt, doet het je ogen groter en frisser lijken. Niemand zal dan meer zeggen dat je er slaperig uit ziet, maar juist on-point!

  1. Gouden tinten in die bruine ogen accentueren

Het mooie aan bruine ogen is dat je alle kanten op kan met kleur. Bruin is namelijk opgebouwd uit een mix van alle primaire kleuren. Hierdoor zijn er veel schakeringen in je ogen te zien. Deze schakeringen variëren van donkergroen tot lichtgeel. Wanneer de zon in je ogen schijnt, zul je dan ook vaak een gouden glinstering in de ogen ontdekken. Accentueer deze gouden tinten met een oogschaduw in brons, koper of goud. Je kan nooit de fout in gaan met deze warme tinten.

  1. Donkere kleuren voor de donkere ogen

Als je niet te gek wilt doen met je oogschaduw, dan zullen tinten die dichtbij je oogkleur liggen jouw beste vrienden zijn. Doordat het contrast niet te groot is, zorgen deze tinten voor een natuurlijke look. Met kleuren zoals kaki, mosgroen of bruin breng je extra diepte aan, maar op een subtiele manier.

  1. Probeer paarse oogschaduw

Wist je dat je de gouden gloed in je ogen ook kan benadrukken met een paarse oogschaduw? Combineer een aubergine paarse kleur met een neutrale koperkleur in de arcadeboog. Om de look af te maken, teken je met een zwarte eyeliner een wing. Als je wilt kun je het randje op je onderste oogleden kleuren met een zwarte oogpotlood. Door deze zwarte omlijsting valt de paarse oogschaduw weer wat minder op en zorgt het voor een subtiele toevoeging.

  1. Zwarte mascara is je beste vriend

Je gezegende bruine ogen gaan vaak gepaard met donkere wimpers. Door deze goede basis hoef je niet spaarzaam om te gaan met mascara. Breng je mascara in meerdere lagen aan en creëer op deze manier een donkere omlijsting met veel meer volume. Begin bij het aanbrengen zo dicht mogelijk bij je ooglid om die extra definitie te krijgen.

  1. Knal met blauw

Een oogschaduw pallet met complementaire kleuren is altijd een goed idee. Blauw is complementair aan bruin en past hierdoor perfect bij jouw ogen. Doordat de kleuren lijnrecht tegenover elkaar staan, vullen ze elkaar perfect aan. Met een blauwe oogschaduw op je bruine ogen zul je extra opvallen. Wees alleen wel voorzichtig met het uitproberen, de blauwe kleur moet niet overheersen anders krijg je een averechtse werking.

  1. Smokey eyes bij bruine ogen

De combinatie van bruine ogen en smokey eyes gaat hand in hand. Bij smokey eyes werk je van lichte kleuren naar een steeds donkerdere kleur toe. Je begint bij de wenkbrauw met licht en naarmate je dichterbij de wimpers komt wordt het donkerder. Om een mooie smokey eye te creëren, hoef je niet per se grijstinten te gebruiken. Zeker bij bruine ogen kun je gaan voor een paarse of blauwe smokey eye. Maak de look af met een zwarte oogpotlood en verslind iedereen met je ogen.