6 make-up tips voor beginners

Je weg vinden in de Douglas kan voelen als het zoeken van een speld in een hooiberg. Waar moet je beginnen? Er zijn talloze merken die allemaal het ultieme beloven en jij als klant moet kiezen tussen meer dan 100 verschillende opties. Wellicht heb je al een merk gevonden dat goed voor jou werkt, maar het gros zal hierin nog zoekende zijn en ook blijven. Merken blijven innoveren en hierdoor blijf jij als klant ook altijd scherp op nieuwe producten die wellicht goed kunnen werken voor jou. Voordat je een dergelijke parfumerie instapt, geven wij je hier 10 tips die je zullen helpen bij het uitkiezen van je make-up en het aanbrengen. 

Hydrateren van de hud

Hydrateer je huid elke dag met een hydraterende crème of gel. Ook op de dagen dat je niet het huis uitgaat. Blijf je huid hydrateren te allen tijde! Het beste tijdstip is direct na het douchen. Het kan dan snel de huid intrekken en zul je geen last hebben van een trekkende huid. Daarnaast laat een hydraterende huid je stralen en worden droge plekken je bespaard.

Gebruik make-up borstels

Make-up breng je aan met borstels. Je zult wellicht gemerkt hebben dat make-up aanbrengen met je vingers niet het beste resultaat geeft. Met een borstel bereik je een egaler effect en komen de bacteriën van je handen niet op je gezicht. Voorkom echter dat je make-up borstels ook veel bacteriën gaan dragen door ze regelmatig schoon te maken. Als je make-up borstel voor foundation op den duur huidskleur wordt, dan weet jij dat het tijd is om de borstel grondig schoon te maken.

Zorg dat je basis goed is

Laat dit een levensles zijn. Niet alleen bij make-up, maar ook in het dagelijks leven is deze tip toepasbaar. In alle gevallen moet eerst de basis goed zijn, wil je daarop kunnen bouwen. Binnen make-up bedoelen wij hiermee dat je een goede primer en foundation moet hebben. De foundation primer zorgt ervoor dat de foundation mooi en egaal op de huid komt te liggen. Ook verlengt het de levensduur van je foundation. De foundation of BB cream zelf is niet minder belangrijk. Laat je adviseren over de juiste kleur. De juiste foundation zal wonderen doen voor je make-up!

Verberg de oneffenheden met een concealer

Er zijn twee soorten concealers in de omloop. De eerste helpt je bij het verbergen van donkere kringen en puistjes. De andere helpt je bij het aanbrengen van accenten in je gezicht. Met deze concealer breng je het licht naar je mooiste hoeken van je gezicht Bekijk voor welk doel je concealer wilt gebruiken en plaats op de juiste plekken de concealer in een paar stipjes. Je kan dit uitwrijven met je vingers, maar mijn advies zal zijn om dit met een borstel te doen. Door dezelfde techniek te gebruiken als bij je foundation, behoud je het beste resultaat. 

Bijpoederen

Nu is het tijd om je foundation en concealer te poederen. Je zult merken dat je voor het poederen een redelijk glanzende huid hebt. Dit haal je weg met poeder. Breng deze poeder met een grote poederkwast aan op de T-zone van je gezicht. Dit is het gebied waar je gezicht de meeste oliën produceert. Let echter op dat je niet te veel poeder gaat gebruiken. Je huid heeft van nature al wat glans en dit helemaal weghalen zal voor een onnatuurlijke look zorgen.

Oogpotlood

Om bij de basis te beginnen: oogpotlood breng je aan op je bovenste of onderste ooglid. Het beste is om te beginnen met een oogpotlood. Laat voor nu die liquid eyeliner aan de kant liggen. Beheers eerst de techniek van het oogpotlood en laat je ogen hieraan wennen. Aan het begin zul je last kunnen krijgen van waterige ogen, dit is volkomen normaal. Je brengt namelijk iets heel dicht bij het oog aan dat het niet gewend is. Dit is puur een kwestie van gewenning. Na een tijdje zul je merken dat je ogen het beter aankunnen en heb je binnen een paar seconden je oogpotlood aangebracht. Voor een frisse uitstraling kun je een witte oogpotlood aanbrengen op je waterlijn. Hierdoor krijg je het effect van grotere ogen.