12 slimme make-up trucs die je nog kent

Sommige vrouwen besteden met veel plezier uren achter hun make-uptafel, terwijl anderen het zien als een dagelijkse beproeving. In welk team jij ook zit, beide partijen kunnen onderstaande tips voor gezicht en wangen waarschijnlijk goed gebruiken. Dit zijn niet de standaard tips die je overal leest, maar geven een vernieuwende blik op je eigen make-up routine. Om maar met de eerste tip te beginnen: investeer in goed gereedschap. Met goede kwasten en producten bereik je een veel beter resultaat dan de goedkoopste drugstore producten.

Make-up onderdeel: blush

 1. Ik zou mijn geld inzetten opdat jij je blush aanbrengt na je foundation. Probeer dit maar eens aan te brengen vóór je de foundation aanbrengt. Het effect zal je verbazen. In plaats van een roze getinte kleur op je wang, lijkt het alsof de kleur van binnenuit komt. 
 2. Wil je het idee wekken van een jonge blos, ook al ben je meer op leeftijd? Breng dan twee kleuren blush aan op de wangen. De rode kleurenfamilie mag je aanbrengen op je konen en de tinten uit de oranje kleurfamilie, zoals perzik, mag op het hoogste punt van je jukbeenderen. Hiermee krijg je een warmte-effect. Om het effect af te maken, breng je een matte bronzer aan op de plekken waar de zon je gezicht raakt, zoals het voorhoofd, de neusbrug, het jukbeen en de kin.
 3. Moet je make-up die achturige werkdag volhouden én de avond? Met een laag primer gaat je make-up nergens heen. Mijn voorkeur heeft een primer op gelbasis. 

Make-up onderdeel: foundation

 1. Wanneer je foundation iets te dekkend is, dan kun je de foundation mengen met een moisturizer. Aan de hand van de hoeveelheid mosturizer kun je bepalen hoe luchtig jouw foundation moet worden. Als je al een luchtige foundation hebt, dan hoef je het niet te mengen, maar kan je het gewoon aanbrengen na je vocht inbrengende crème en foundation primer.
 2. Heb je liever dat je luchtige foundation iets dekkender wordt? Wellicht door de status van je huid of omdat je een glamour avond hebt? Maak de foundation dikker door het te mixen met een losse poeder. Let alleen wel op dat je niet te veel poeder gebruikt (en helemaal niet in één keer), want daar krijg je een klonterig resultaat van.
 3. Een avondje uit zonder je matterende poeder hoeft niet erg te zijn! Toiletpapier of servetten hebben ook een geweldige absorptievermogen voor een matte huid. 
 4. Om een ‘slimmer’ hoofd te creëren, breng je een beetje blush aan op je slaap en aan beide kanten van je neusflanken.
 5. Heb je last van een doffe huid? Creëer die stralende huid door je foundation te mengen met een parelwitte of gouden oogschaduw. Je huid heeft nog nooit zo stralend eruit gezien!
 6. Bij gebrek aan make-up producten op vakantie, bij iemand anders thuis of wanneer je producten op zijn kun je de keuken induiken. Een snufje maiszetmeel geeft namelijk hetzelfde effect als een primer voor je foundation bij een vette huid.
 7. Wist je dat je lippenstift ook kunt gebruiken als blush of als oogschaduw? Meng het als blush wel goed uit, want anders ga je met roze strepen de deur uit.
 8. Bij het aanschaffen van make-upproducten kun je het beste de producten testen op de binnenkant van je arm in plaats van op de rug van je hand. Je handen hebben vaak meer zon gehad, waardoor dit een verkeerd beeld geeft van de juiste foundationkleur. Door te testen op de binnenkant van je arm weet je zeker dat je niet in de winter als een mandarijn de deur uit gaat 😉
 9. Voor een tijdelijke facelift heb je alleen een ei nodig. Scheidt het eiwit van het eigeel. Dat laatste heb je niet nodig voor je facelift. Klop het eiwit op tot het schuimachtig wordt en breng het aan op je gezicht. Laat het twintig minuten intrekken en spoel het vervolgens af met lauwwarm water. En klaar! De eiwitten zorgen voor een verstevigde huid en rimpels. Hierdoor creëer je het effect van een facelift.

Ik begon het artikel met de tip om te investeren in goed gereedschap. In mijn verdere tips zag je dat je ook kunt werken met huis-tuin-keuken materiaal, maar maak hier geen standaard van. Een echte primer is natuurlijk beter voor je huid dan maiszetmeel op dagelijkse basis. Toch geven deze tips inzichten in hoe je make-up kunt gebruiken en welke mogelijkheden er zijn. Verrijk je wereld ermee en gebruik het in noodsituaties.